Asuntokuvaus

Asuntokuvausta Tampereella ja Pirkanmaalla

Kuvat kertovat enemmän kuin 1000 sanaa – hyvät, valoisat ja laadukkaat kuvat vielä paljon enemmän

Laadukkaiden ammattivalokuvaajan ottamien kuvien käyttö osana tuotteen tai palvelun myyntiä ja markkinointia on jo vuosikymmeniä ollut lähes itsestään selvyys toimialasta ja tuotteesta riippumatta.

Tampereella asuntokuvauspalveluiden käyttö ammattivalokuvaajan tekemänä osana asuntojen myyntiä ja markkinointia, on viime vuosina internetmarkkinoinnin räjähdysmäisen kasvun ja merkityksen myötä tullut alalle jäädäkseen.

Valoisat, laadukkaat ja asunnon parhaat puolet esiin tuovat asuntokuvat toimivat tärkeänä osana asuinhuoneistojen sekä kiinteistöjen myyntiä ja markkinointia, kun kaikissa tapauksissa tähdätään niin asunnon myyjän kuin kiinteistönvälittäjänkin näkökulmasta aina mahdollisimman lyhyeen myyntiaikaan ja korkeimpaan mahdolliseen myyntihintaan.


Miksi asuntokuvauksessa kannattaa käyttää ammattilaista?

1) Asunnon ostaja, myyjä ja välittäjä hyötyvät

Mielikuvien ja tässä tapauksessa hyvien, laadukkaiden asuntokuvien vahva positiivinen voima edistää asunnon myyntiä ja markkinointia. Hyvät kuvat myyvät asuntoa huomattavasti paremmin, kun taas vastaavasti epäselvät ja ”ei ammattimaiset kuvat” taas voivat jopa karkoittaa ostajia.

2) Hyvät asuntokuvat välittävät kodin tunnelman

Asuntokuvauksen ammattilaisen kokemuksen ja laadukkaan kuvauslaitteiston sekä kuvien jälkikäsittelyn avulla kaikki kodin parhaat puolet välittyvät esitteissä ja internetissä potentiaalisille ostajille ja auttavat ostajaa hahmottamaan asunnon pohja- ja tilaratkaisut sekä asuntokohtaisen tunnelman yksityiskohtineen.

3) Kiinteistönvälittäjän työ helpottuu

Kiinteistönvälittäjän näkökulmasta katsottuna ammattivalokuvaajan käyttäminen säästää välittäjän omaa aikaa, vaivaa ja rahaa, kun välittäjän ei tarvitse itse nähdä sen kummemmin huolta tai murhetta myyntikohteen kuvien suhteen.

4) Kilpailuetu

Laadukkaat asuntokuvat toimivat tänä päivänä palvelutietoisten välittäjien keskuudessa tärkeänä osana kiinteistönvälityspalkkioon kuuluvaa kokonaispalvelua ja toimivat myöskin kilpailuetuna, kun hinta- ja palvelutietoiset asiakkaat valitsevat välittäjää omalle kodilleen. Kukapa ei haluaisi myydä kotiaan upeiden kuvien ja esitteiden kera?

5) Asunnot menevät kaupaksi helpommin ja nopeammin

Ammattivalokuvaajan tarjoaman kokonaispalvelun ja sitä kautta hyvien asuntokuvien merkitys ja käyttäminen osana kiinteistönvälittäjän työn helpottamista, asuntokaupan edistämistä sekä asuntojen myynti- ja markkinointiprosessia on kasvanut viimeisen parin vuoden aikana merkittävästi myöskin Tampereen seudun kiinteistönvälitystoimistojen keskuudessa.


Hyvistä asuntokuvista välittyy kodin tunnelma

Ammattilaisen ottamat laadukkaat kuvat antavat asunnosta selkeän ja hyvän vaikutelman, jolloin myynnissä oleva kohde erottuu aina positiivisesti muiden kohteiden joukosta, kun tarjontaa on paljon ja esimerkiksi samasta taloyhtiöstä on myynnissä useampia asuntoja.

Selkeät ja valoisat kuvat luovat positiivisen yleisvaikutelman sekä houkuttelevat potentiaalisia ostajia asuntoesittelyyn.

Ammattivalokuvaus  vs. pokkarikuvaus

Ammattilaisten käyttämillä kameroilla, laajakuvaobjekteilla sekä muilla ammattikuvaukseen liittyvillä välineillä – laadukasta ja asiantuntevaa jälkikäsittelyä unohtamatta, kuviin saadaan enemmän valoa ja yksityiskohtia, mikäli verrataan lopputulosta ns. pokkari- tai kännykkäkameroiden tuotoksiin. Ja se näkyy lopputuloksessa.

Hyvillä asuntokuvilla on myös tärkeä rooli kun potentiaaliselle ostajalle halutaan tarjota laadukas visio siitä, miltä asunto näyttää nyt ja miten hän itse voisi sijoittaa omat huonekalut ja henkilökohtaiset tavarat asuinhuoneiston eri huoneisiin ja tiloihin.

Alla olevassa kohteessa kahden (2) kuvan vertailussa näkyy karkea esimerkki ammattikuvauksen ja pokkarikuvauksen erosta.

Asuntokuvaus - Tampere
ns. pokkarikuva
Karkea esimerkki käsittelemättömästä pokkarikuvasta


Asuntokuvauksen valmisteluohjeet

Asuntokuvauksen valmisteluun riittää normaali, hyvä viikkosiivous. Hyvän siivouksen lisäksi tärkeää on piilottaa kaikki henkilökohtaiset ja ylimääräiset tavarat pois näkyviltä. Tarkista, että kaikki valot toimivat. Muista, että julkisivukuvissa siisti piha ja terassi ovat kuin kodin käyntikortti.

Siististä, pelkistetystä kodista otetut myyntikuvat eivät ole liian persoonallisia ja antavat kuvan katsojalle mahdollisuuden hahmottaa eri tila- ja pohjaratkaisut.

Kaiken kaikkiaan vähemmän on enemmän.


Hakusanat: asuntokuvaus Tampere, asuntokuvauspalvelu Tampere, kiinteistökuvaus Tampere, asuntokuvauksen valmisteluohjeet