Kiinteistönvälitys

Kiinteistönvälitystä Tampereen seudullaKiinteistönvälitystoimistot - Tampere

Asutko Tampereella? Tai omistatko Tampereen seudulla esim. osakehuoneiston, omakotitalon, kesämökin, liikehuoneiston tai muun vastaavan kiinteistön ja harkitset nyt omistamasi asunnon myyntiä itse tai kiinteistönvälitysyrityksen avulla?

Kiinteistönvälityksen asiantuntija palvelee

Asuntojen ja kiinteistöjen myyntiin kannattaa lähtökohtaisesti aina ottaa avuksi paikallinen tamperelainen kiinteistönvälitystoimisto. Mikäli harkitset asuntosi myyntiä omatoimisesti, kannattaa vaihtoehtoja miettiessä muistaa, että kiinteistönvälittäjä auttaa ja palvelee asuntokaupan myyntiin joskus liittyvissä haasteellisissakin tilanteissa sekä hallitsee oman toimialansa lainsäädännön ja säädökset sekä eri osapuolien oikeudet ja velvoitteet.

Lisäksi Tampereen markkina-alueen tuntevan hyvän kiinteistönvälittäjän henkilökohtainen kokemus, asiantuntemus ja neuvot yhdessä hänen edustamansa kiinteistönvälitystoimiston muun taustahenkilöstön tuen kanssa säästävät asuntoaan myyvän henkilön perheineen usein monelta turhalta huolelta ja murheelta.

Oletko myymässä asuntoasi ja mietit sopivaa myyntihintaa?

Mietitkö sopivaa myyntihintaa asunnollesi tai esimerkiksi kesämökillesi? Ammattitaitoiset kiinteistönvälittäjät tuntevat Tampereen seudun myyntialueen ja markkinatilanteen sekä heillä on käytettävissään tarkat myyntitilastot toteutuneista saman alueen vastaavista kohteista, mikä auttaa sopivan myyntihinnan asettamisessa ja edesauttaa myyntiprosessin nopeaa etenemistä. Asiakkaalle tarjotaan nykyään usein myös mahdollisuutta valita perinteisen pyyntihintaan perustuvan asunnonmyyntimallin ja ns. tarjouskauppamallin väliltä.

Lisäksi kannattaa muistaa, että kun hoidat asuntosi tai kotisi myynnin kiinteistönvälittäjän kanssa – saat asiantuntevaa palvelua kaikissa asunnon myyntiin liittyvissä vaiheissa ja erityisesti kun myyntiprosessi on edennyt esittelyistä ensimmäiseen tarjoukseen. Näissä tilanteissa Kiinteistönvälittäjät - Tamperehyvän kiinteistönvälittäjän palveluiden käyttäminen tarjoaa asunnon myyjälle selkeän ja luotettavan toimintamallin, jossa hänen ei tarvitse itse tietää kaikkia esim. tarjous- tai kauppakirjadokumentteihin liittyviä tärkeitä asioita ja yksityiskohtia, vaan asiakas saa välittäjältä aina tarvittavat dokumentit sekä niihin liittyvän joskus monimutkaisenkin tietotaidon käyttöönsä.

Asunnon markkinointi, myyntidokumentit ja asuntokuvaus

Markkinoinnin tulee olla tehokasta, aktiivista ja ammattimaisesti hoidettua. Kiinteistövälittäjän avulla hoidetun asunnon markkinointi- ja myyntiprosessin myötä asiakas saa välittäjien käyttämät valtakunnalliset ja tunnetut mediat käyttöönsä osana laajaa asuntokauppaan liittyvää kokonaisuutta, joka takaa aina myytävälle kohteelle optimaalisen näkyvyyden.Kiinteistönvälityspalvelut Tampereella

Selkeät, yksityiskohtaiset ja laadukkaat myyntimateriaalit sekä tarvittavat viralliset dokumentit yhdessä ammattivalokuvaajan tekemän asuntokuvauksen kanssa takaavat asunnon myynnin etenemisen parhaalla mahdollisella tavalla.

Kiinteistönvälittäjä huolehtii aina, että myytävästä kohteesta on esittää asuntoesittelyiden kävijöille tarvittavat perusasiakirjat, joita ovat esimerkiksi osakehuoneistojen osalta ns. asunto- tai taloesite, isännöitsijän todistus, taloyhtiön tuloslaskelma ja tase, yhtiöjärjestys sekä pts-suunnitelma (pitkän tähtäimen suunnitelma, mikäli se on saatavilla), mahdolliset rakennuskuvat ja muut vastaavat dokumentit.

Kiinteistöjen osalta perusasiakirjoja ovat mm. lainhuutotodistus, rasitustodistus, kiinteistörekisteriote, tonttikartta ja/tai asemakaavaote, kaavamääräykset, rakennuksen piirrustukset, huoltokirjat sekä energiatodistus.


Viisi (5) hyvää syytä, miksi kannattaa käyttää kiinteistönvälittäjää

1. Ammattitaito, kokemus ja myyntiorganisaatio

Kiinteistönvälittäjät ovat kiinteistönvälitysalan asiantuntijoita, jotka tekevät asuntovälitystä kokopäivätyönään yleensä useiden vuosien ja välittäjästä riippuen jopa useiden satojen ellei jopa tuhansien asunto- ja kiinteistökauppojen kokemuksella.

Tämähän ei tarkoita sitä, että vain kokeneet välittäjät pärjäävät tai että yksityishenkilö ei voisi edes haaveilla oman asuntonsa myymisestä suoraan ilman kiinteistönvälittäjää, mutta otsikon mukaisesti kiinteistönvälittäjän ammattitaito ja kokemus kiinteistönvälityksestä lienee kuitenkin melkein aina huomattavasti parempi lähtökohta aloittaa onnistunut ja ammattimaisesti hoidettu asunnon myynti ja markkinointi. Varsinkin silloin jos asunnon omistaja itse vähän empii asian kanssa.

2. Kiinteistönvälitysyritys toimii puskurina

Toiset ihmiset haluavat tehdä kaiken itse – vaikka ei aina välttämättä kannattaisi. Otsikon mukaisesti kiinteistönvälitysyrityksien ammattilaisten yhtenä työhön kuuluvana ja melko tärkeänäkin osa-alueena voidaan pitää ostajaehdokkaiden ja myyjän välissä toimimista ns. ”suodattimena”. Tämä on tarpeen oikeastaan melkein lähes kaikissa kiinteistönvälityskaupoissa, koska neutraali lähestymistapa asioihin ja mahdollisesti joskus esille tuleviin ongelma- ja neuvottelutilanteisiin on viestinviejänä toimivan välittäjän ja sekä ostaja että myyjäosapuolien kannalta usein enemmänkin kuin tarpeen erilaisten ihmisten välisessä kommunikoinnissa.

Jos ostajaehdokkaan mielestä myynnissä olevan asunnon lastenhuoneen tapetti on ”aivan karmean värinen”, ja kommentti on esimerkiksi esitetty enemmän ja vähemmän ”tinkimismielessä”, ei esimerkiksi tämänlaisen kommentin kuuleminen edistäisi välttämättä yhteisymmärryksen syntymistä herkkänahkaisempien asunnon myyjien ja ostajaehdokkaiden välillä.

3. Asuntoalueen ja paikkakunnan tuntemus

Kukapa ei haluaisi ostaa halvalla ja myydä kalliilla? Todellisuus ja myyjän realistinen näkemys oman kodin tai esim. asunto-osakkeen arvosta ja sopivasta pyyntihinnasta eivät välttämättä aina heti kohtaa ja vastaa toisiaan. Tämä korostuu mikäli myyjä esim. asuu itse toisella paikkakunnalla kuin myytäväksi tuleva asuntokohde, ja jos myyjä ei tunne asuntomarkkinoiden tarkkaa kehitystä ja lähihistoriaa paikallisella tasolla.

Kiinteistönvälitysyrityksen välittäjät tuntee alueen, markkinatilanteen ja toteutuneiden asunto- ja kiinteistökauppojen hintatiedot pidemmältäkin ajalta. Nämä kiinteistönvälitysyrityksien tarkat tilastot toteutuneista kauppahinnoista alueellisella tasolla yhdistettynä kiinteistönvälittäjän omaan asiantuntemukseen ja kokemuksen mukana tulleeseen ”näppituntumaan” antavat realistiset ja luotettavat lähtökohdat asunnon myyjälle tehdä oikeita päätöksiä faktojen pohjalta ennen myyntiprosessin aloittamista.

Kannattaa toki myös käydä itse katsomassa Ympäristöministeriön alainen sivusto, josta löydät alueellisesti koko Suomen ja palvelun hakutoiminnolla helposti myös  Tampereen toteutuneet asuntojen hinnat.

4. Kiinteistönvälittäjä myy asuntosi korkeampaan hintaan

Oikeastaan neljäs hyvä syy valita kiinteistönvälitysyritys myymään omaa kotia tai asuntoa omatoimisen myynnin sijasta liittyy melko olennaisesti tämän listan kohtaan kolme (3). Kiinteistönvälittäjän toimiessa suodattimena, tulevat ostajan tekemät tarjoukset sekä myyjän mahdollisesti ostajalle tekemät vastatarjoukset tämän mainitun suodattimen läpi.

Myyjän kannalta kiinteistönvälityspalvelun käyttäminen palvelee tällaisissa tilanteissa hänen omaa etuaan, koska kiinteistönvälittäjän on helpompi neutraalina välittäjänä toimia kummankin osapuolen välissä ja saada selville osapuolten neuvotteluaseman ja ns. ”tinkimis- ja/tai korotusvaran” kauppahintaan liittyen. Tämä lopullisen myyntihinnan neuvottelu ei aina olisi välttämättä yhtä helppoa myyjän kannalta, varsinkin mikäli myyjä ei koe myynti- ja neuvotteluasioita vahvuudekseen ja taas esimerkiksi myynti- ja neuvottelutyötä työkseen tekevä ostaja istuu pöydän toisella puolella.

5. Sopimukset ja luottamuksellisuus

Kiinteistönvälityspalvelun käyttämisen myötä toimeksiantaja, eli asunnon myyjä saa käyttöönsä kiinteistönvälitystoimiston sekä sen kiinteistönvälittäjien, lakimiesten ja muiden sidosryhmien osaajat sekä asiantuntijat, joille voi vieläpä soittaa virka-ajan jälkeenkin saadakseen asiantuntevaa ja luottamuksellista palvelua sinulle tärkeässä asiassa.

Kannattaa muistaa myös vanha viisaus että ”on olemassa hyviä ja huonoja sopimuksia”. Kukapa ei haluaisi tehdä itselleen hyviä ja eduksi olevia lainmukaisia sopimuksia? Kiinteistönvälityspalvelun yhtenä osa-alueena tulevat valmiit kauppasopimukset, dokumentit ja muut tärkeät asiakirjat, joten käyttämällä kiinteistönvälittäjän palveluita on taas yksi hyvä syy nukkua yönsä rauhassa ja paremmin – ilman että myyjän täytyisi itse pähkiä pykäläviidakon ja sopimustekstien parissa sen enempää kuin normaaliin asuntokauppaan kuuluukaan.

Miksi et ottaisi yhteyttä?

Kuka on Tampereen paras kiinteistönvälittäjä? Miten löytää omasta näkökulmasta katsottuna hyvä ja edullinen kiinteistövälittäjä? Yleisesti kannattaa muistaa, että lähes kaikki kiinteistö- ja asuntomyyntipalvelut tarjotaan alan yrityksien toimesta Tampereen seudulla ns. tulosvastuullisesti eli esimerkiksi neljän (4) kuukauden määräaikaisella sopimuksella ja mikäli asuntosi ei jostain syystä menisi kaupaksi tuona aikana – ei sinulle asiakkaana synny tuolta ajalta myöskään mitään maksuvelvoitteita asunnonvälityspalvelun käyttämisestä oman asunnon myyntiin ja markkinointiin liittyen – ellei niistä ole erikseen etukäteen sovittu.

Miksi et siis kysyisi heti lisää? Anna tamperelaisten kiinteistönvälityksen asiantuntijoiden auttaa.

Klikkaa ja löydä  Tampereen parhaat kiinteistönvälittäjät!


Hakusanat: kiinteistövälitys Tampere, kiinteistönvälitys Tampere, hyvä kiinteistönvälittäjä Tampere, Tampereen kiinteistönvälittäjät, Tampereen parhaat kiinteistönvälittäjät, paras kiinteistönvälittäjä Tampere, edullinen kiinteistönvälittäjä Tampere, kiinteistönvälitystoimisto Tampere, asunnonmyynti Tampere, asunnon osto Tampere, asunnon välitys Tampere, asuntomyynti Tampere